Masełko czosnkowe na grzankach

Wakacje nie mogą obyć się bez obiadu na grillu, a grill bez masełka czosnkowego.
przepis który każdy zna i kocha.

Składniki:

  • masło
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól, pieprz
  • chlebek na grzanki

Przygotowanie:

Masełko wymieszać w misce z wyciśniętym czosnkiem i przyprawami. Miseczkę odłożyć  do lodówki na ok 15 min.
Tak przygotowane masełkiem smarujemy kromki chleba i grillujemy / pieczemy ok. 5 min.
Jest to idealny dodatek do grillowanego camemberta. Smacznego!

Ten wpis został opublikowany w kategorii dania do 10 min, dodatki, lunch, na grilla, na imprezę, przekąski. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *