Krupnik

Składniki:
– kasza jęczmienna
2-3 udka kurczaka
– 3 marchewki 
– 2 pietruszki
– ziele angielskie (kilka ziaren) 
– 2 liście laurowe 
– 6 średnich ziemniaków
–  pół selera

– 1 cebula
– kawałek pora
– pieprz, sól

Gotujemy wywar z marchewki, pora, pietruszki, selera, cebuli , udek kurczaka. Przyprawiamy pieprzem, solą, liśćmi laurowymi i zielem. 
Po ok 1 godzinie wyciągamy mięso i dodajemy kaszę. Po ugotowaniu kaszy dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy aż kasza i ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy pieprzem. Smacznego 😉

Ten wpis został opublikowany w kategorii domowe, obiad, zdrowe, zupa. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź do Krupnik

  1. Mmm, krupnik to jedna z zup, które często gotuję:), ale z porem i cebulą jeszcze nie próbowałam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *