Pyszna, syta i domowa – ogórkowa 🙂
Składniki:
- rosół
- ziemniaki
- ogórki kiszone
- koper
- marchewka
- pietruszka
- śmietana (u mnie bez, bo nie lubię)
Przygotowanie :
Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Włożyć je do garnka z rosołem. Gotować, aż marchewka
i ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone i koper Doprawić solą, pieprzem smaku. Przed podaniem zabielić śmietaną.
i ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone i koper Doprawić solą, pieprzem smaku. Przed podaniem zabielić śmietaną.
Zapraszam do udziału w konkursie, trzeba przygotować zupę z kaszą :
Pozdrawiam! Monika