Ulubione danie każdego działkowicza – grillowicza 🙂
Składniki:
– wołowina ok 500g
– sałata krucha
– ogórek zielony
– ser cheddar
– keczup , majonez
– pomidor
– cebula
– papryka piri-piri (opcjonalnie)
– bułki do hamburgerów
– pieprz, sól, pieprz cyeane
– bulion
Przygotowanie:
Wołowinę mielimy, i wyrabiamy z bulionem i przyprawami (pieprz, sól, pieprz cyeane ) ok 10 min.
Tak przygotowane mięso dzielimy części (kulki ok 100 – 150 g). Kulki spłaszczamy na okrągłe kotlety. Grillujemy ok 5 min z każdej strony, pod koniec dodajemy na jedną ze stron ser do roztopienia oraz grillujemy bułkę. Gotowe burgery wkładamy do bułki razem z warzywami i polewamy keczupem i majonezem smacznego!
Idealne na grilla.