Zupa ogórkowa na rosole


Pyszna, syta i domowa – ogórkowa 🙂

Składniki:

  • rosół
  • ziemniaki
  • ogórki kiszone
  • koper
  • marchewka
  • pietruszka
  • śmietana (u mnie bez, bo nie lubię)
Przygotowanie :

Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Włożyć je do garnka z rosołem. Gotować, aż marchewka 
i ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone i koper Doprawić solą, pieprzem  smaku. Przed podaniem zabielić śmietaną. 
Ten wpis został opublikowany w kategorii domowe, obiad, tanie, zupa. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź do Zupa ogórkowa na rosole

  1. Monika Matysiak pisze:

    Zapraszam do udziału w konkursie, trzeba przygotować zupę z kaszą :
    Pozdrawiam! Monika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *