Składniki:
- 1/2 kg wołowiny
- 1 cebula
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- bulion drobiowy lub warzywny
- sól i pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
- smalec
- koperek
- ziemniaczki z wody
Mięso wołowe kroimy w kostkę i obsmażamy na smalcu (nie używam oleju bo daje nieciekawy smak). Cebulę kroimy w piórka i szklimy na osobnej patelni. Wszystko razem wrzucamy do garnka zalewamy bulionem (ok 1 litra) i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dusimy ok 1 godzimy po czym przyprawiamy i dusimy jeszcze ok 1/2 godziny ( dla mnie gulasz i tak jest najsmaczniejszy na następny dzień). Podajemy z ziemniaczkami z wody, pampuchami lub kluskami wszelkiego rodzaju. Smacznego!
Lubie takie gulasze 🙂 Poproszę porcyjkę 🙂
Ja też uwielbiam 🙂