Tortilla Wraps – domowe

Wersja mniej kaloryczna bez sera żółtego, ale polecam bardzo z startym Edamem.

Składniki:

  • opakowanie placków tortilla
  • pierś z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • pomidor
  • ogórek zielony
  • kukurydza
  • papryka (krojona sposobem Julienne)
  • papryczka chilli
  • sos czosnkowy
Przygotowanie:
Kurczaka o panierować i usmażyć tak jak TUTAJ. Warzywa umyć i pokroić. Placki tortilla kładziemy na suchą patelnię i podgrzewamy ok 1 min z każdej strony, aż zaczną się pojawiać bąble.
Placki smarujemy dokładnie sosem czosnkowym, układamy warzywa i mięso. Placki zwijamy z prawej, lewej, potem z góry i dołu i kroimy na pół.
Takie wrapy są dużo lżejsze i zdrowsze od fast food-owych odpowiedników 🙂
Ten wpis został opublikowany w kategorii fast food, kanapki, kolacja, kurczak, na imprezę, obiad, szybkie, tanie, zdrowe. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *