De Volaille z pietruszką i masełkiem

Wszystko wyszło idealnie oprócz zdjęć… obiektyw był tłusty i wyszły zamazane,  więc zdjęcie gotowego dania dodam następnym razem 🙂

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • pietruszka
  • masełko 
  • przyprawy

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka mocno rozbić (tylko nie zrobić dziur) i przyprawić wedle uznania.
Piersi rozłożyć na deseczce, ukroić niewielki kawałek masła, ułożyć na środku piersi i posypać obficie natką pietruszki. Kotleciki zwijamy delikatnie i panierujemy w mące, jaku i bułce (można sobie pomóc wykałaczką). De Volaille smażymy na głębszym oleju ok 8 min do uzyskania złotej panierki.

Ten wpis został opublikowany w kategorii domowe, kurczak, obiad. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na De Volaille z pietruszką i masełkiem

  1. Lena pisze:

    Domowych de-volaille nie robiłam, muszę spróbować 🙂

  2. Szalone Pikle pisze:

    Ja robiłam pierwszy raz 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *