Domowy twarożek śniadaniowy

Podstawą każdego dnia jest zdrowe i syte śniadanie. Osobiście uwielbiam serki do smarowania i różnorakie pasty. Najłatwiej jest sięgnąć po gotowe produkty i niestety tu pojawia się problem, bo większość z nich zawiera konserwanty i sztuczne ulepszacze (nawet proste serki wiejskie). Po co się dodatkowo truć i tak w ciągu życia jemy setki kilogramów „plastikowej” żywności. Taki serek można wykonać samemu w max. 10 min.
Składniki :
  •  kostka sera białego półtłustego (może być chudy jak kto woli)
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1/2 pęczka szczypiorku (drobno pokrojony)
  • 1/2 pęczka rzodkiewki (utarta na tarce o grubych oczkach)
  • sól
  • pieprz (dużo, bo podkręca fajnie smak)
Przygotowanie: 
Kostkę sera wymieszać w misce ze śmietaną, dodać pokrojony szczypiorek (dobrym sposobem na mory szczypiorek jest przycinanie go nożyczkami), startą rzodkiewkę oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilkanaście min żeby składniki się przeżarły. Smacznego!

Ten wpis został opublikowany w kategorii kanapki, pasty, śniadanie. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *